ВП Бранд 2019 - Доставка на опаковъчна машина SMIPACK модел XP650 ARX-T и разделител DV 150През март 2019г. СИБЕКС Инженеринг достави на фирма VP Brands
опаковъчна машина SMIPACK модел XP650 ARX-T за опаковане с термо-свиваемо фолио и разделител на бутилки DV 150 със заложена производителност 7.200 б/ч
https://www.youtube.com/watch?v=f8oHR1k-ayA&t=68s
Пред екипа на СИБЕКС беше поставена задачата, да се намери автоматично решение на опаковъчния процес на една от многобройните бутилиращи линии в завода.
Заданието от клиента беше изключително трудно поради използването на 200мл плоска пластмасова бутилка, която поради формата и лекотата си се нуждае от специфично водене, подреждане и боравене.
След 6 месечно техническо изчистване на проекта и подбиране на правилния производител фирма СИБЕКС спечели изпълнението на този проект
Доставената машина е способна, да опакова 9 различни формата за двата размера бутилки, комбинирайки:
Тарелка + термо-свиваемо фолио / подложка + термо-свиваемо фолио / само фолио.
С доставеното техническо решение от СИБЕКС беше направена първата крачка в автоматизирането на опаковъчния процес в фабриката ,намаляването на необходимата работна ръка и подобряването на производствената ефективност.

Ако желаете да помогнем и на Вас, екипа на СИБЕКС е на Ваше разположение.

Михалково 2018 - Издувна машина 8800 б/ч 1,5л.

През месец Януари 2018г. Михалково АД Михалково АД отново заложи на качеството и себеотдадеността на СИБЕКС Инженеринг ЕООД и затвори производствения си цикъл на бутилиращото оборудване за тиха и газирана изворна вода (доставено от СИБЕКС през 2017г.), като направи крачка, за закупуването на издувна машина SIAPI модел SE6 + охладител Eurochiler със заложена производителност от 8800 б/ч.

6 гнездовата линейна издувна машина работи с налягане на въздуха до 40 бара. Машината е способна, да рециклира използвания въздух както за оперативни цели, така и за подкрепа на второстепенно издуване с високо налягане.

Михалково 2017 – бутилираща линия за тиха и газирана вода 8500 б/ч от 1,5л.


За пореден път Михалково АД Михалково АД се довери и заложи на екипа на СИБЕКС Инженеринг EOOD и разшири своята производствена база и производителност, чрез доставянето на цялостна бутилираща линия за тиха и газирана изворна вода.
Линията работи с 2 различни формата бутилки 0,5л. и 1,5л. и максимална производителност 8500 б/ч. на база 1,5л.
Поради ефективното оразмеряване на машините в линията съчетани с гъвкави буферни пътища, линията работи с 100% ефективна производителност.
Бутилиращата линия се състои от:
1. Моноблок Плакнене/Пълнене/Затваряне Еноберг S.L.R. модел 36/36/4
2. Етикетираща машина ГОЛДМАСТЕР за поли-пропиленов обиколен етикет с производителност до 12.000 б/ч.
3. Стек-машина GIEMME модел VEGA 30 с производителност 28/30 ст/мин.
4. Машина за поставяне на дръжки върху стекове
5. Автоматичен палетизиращ моноблок – подреждане на бутилките, поставяне на междинни плочи между редовете и бутилките, и отделна секция за увиване със стреч-фолио.
6. Транспортна система + автоматизация между машините с буферни пътища, за по-добра ефективност на производителността.

2017 COMPASS – eтикетираща машина за обиколен хартиен етикет

През 2017г. Фирма Сибекс успя да спечели консервената фабрика Compass „Компас“ като клиент и осъществи реализирането на проект за доставяне на автоматична етикетираща машина NEWTEC модел LEOPARD HM 480 F10 S1 E1
Машината е способна, да поставя хартиен етикет с топло лепило върху кенове с
диаметър 84мм и 38мм и 9 различни височини. Скоростта на машината е 9.000 к/ч.
С тази машина клиента стартира автоматизирането на етикетиращия процес, който до този момент беше изпълняван от до 10 служителя на смяна.
Машината беше предоставена със специален магазин за етикети който позволява на оператора, да настройва гъвкаво 9-те размера етикети.
Желанието на клиента да получи гъвкаво решение за многобройните формати кутии беше успешно изпълнено.

Доставка на пълначен моноблок и етикетираща машина

През 2017г. Сибекс Инженеринг ЕООД достави на  Парти клуб A&D Commercial AD (www.partydrinksbg.com) следното бутилиращо оборудване:
1. Пълначен моноблок Еноберг модел S.RFM.TVP 9.9.1 PXL.
2. Eтикетираща машина NEWTEC модел JAGUAR 32 DM.
Пълначният моноблок е с електронно волуметрично пълнене за тиха трапезна вода в ПЕТ туби с размер 10л. и 11л. със заложена производителност 2000 б/ч. Машината е оборудвана с: 9 плакнещи дюзи, 9 пълначни вентила и една затваряща глава за пластмасови винтови капачки 48.
Етикетиращата машина е свободно-стояща за самозалепващ частичен хартиен етикет и има възможност за монтиране към транспортната лента.

Доставка на нова комплексна линия за бутилиране на тиха и газирана вода - 7000 б/ч на база 1,5 л. бутилка

През Март. 2014 г. Сибекс достави на фирма Балдаран спринг АД нова комплексна линия за бутилиране на тиха и газирана вода със заложена ефективна производителност от 7000 б/ч на база 1,5 л. бутилка. Линията се състои от:
- Издувна машина
- Моноблок /плакнене-пълнене-затваряне/
- Стек машина термосвиваемо фолио-едноролково изпълнение
- Машина за поставяне на дръжки върху стекове
- Транспортна система + буфери между машините + автоматизация
Благодарение на извършения от нас инженеринг и оптималното съчетаване на машинните производителности с ефективни буферни транспортни пътища, новата комплексна линия доказа ефективна производителност от 8.400 б/ч за 1,5л.
Гъвкавостта на екипа на фирма Сибекс, помогна на клиента да се справи с изникнали проблеми по време на инсталацията и позволи завършването на проекта в договорените срокове.
Задоволяването на желанията на клиента за минимизиране на времето за смяна от един формат на друг беше приоритет за фирма Сибекс в този проект.
Издувна машина СИАПИ е оборудвана с бързо сменящи се форматни части за бързо преминаване от един размер гърловина на друг.
Моноблока ЕНОБЕРГ е оборудван с 2 затварящи кули за ефективно затваряне без брак на две от най-проблематичните типове капачки в бранша- PCO1881 и short neck 29/25.
Отделно Моноблока е оборудван с 3-ти ориентатор и форматни части за спортна капачка.

Доставена инсталация за придобиване на CO2 от минералния извор в село Михалково.

През Януари 2014 г. Фирма Сибекс достави на Михалково АД инсталация за придобиване на СО2 от минералния извор в село Михалково. ТПК Михалково е единственото бутилиращо предприятие което бутилира естествено газирана вода в България. Тази инвестиция ще позволи на предприятието да използва за догазирането на водата придобито СО2 от собствения си извор.
напълно-автоматична бутилираща линия напълно-автоматична бутилираща линия

Първата в България напълно-автоматична бутилираща линия за БЕГ-ин-БОКС

През Декември 2013 г. за първи път беше доставена в България напълно-автоматична бутилираща линия за БЕГ-ин-БОКС. В тези опаковки, досега познати на пазара само за качествено вино в големи разфасовки за първи път ще бъде пълнена изворна вода.
С инвестирането в поточна линия за тази нова опаковка, ТПК Михалково успешно подкрепя желанието на нейните клиенти за използването на нова екологична чиста опаковка в България.
Инвестирането в тази нова опаковка позволява на Михалково АД да даде положителен тласък на развитието на опаковките на целия пазар в България.
Ние, екипа на фирма Сибекс сме горди, че сме първата фирма, която достави в България оборудването за този проект за нова опаковка за вода и сме сигурни, че тази нова опаковка ще си извоюва солидно място на пазара.
Линията се състои от:
- Машина за разгъване на кашони
- Машина за пълнене на пликове
- Машина за поставяне на пликове в кашони
- Машина за затваряне и залепване на кашони
- Полуавтоматичен палетизатор за кашони.
напълно-автоматична бутилираща линия напълно-автоматична бутилираща линия

Доставка на сиропно отделение и ЦИП-Система

През Септември 2013 г имахме удоволствието да доставим на Михалково АД, наш дългогодишен клиент, сиропно отделение и ЦИП-система за съществуващите бутилиращи линии.
Проектът беше финансиран чрез Европейските фондове и СИБЕКС изпълни отлично всичките изисквания по програмата.
Благодарение на новото сиропно отделение, ТПК МИХАЛКОВО успешно си разшири продуктовата гама и навлезе в нови пазари.